Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank

Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank | Ramai dikalangan kita amsih tidak tahu yang pihak Ambank telah menyediakan mekanisme yang terbaik untuk anda menyemak baki pinjaman kereta atau rumah dengan ambank secara online sahaja. Pihak Ambank telah menyediakan khidmat ini agar anda tidak bersusah payah untuk datang ke setiap cawangan ambank dengan trafik jem lagi, kena beratur lagi. Straight the point, kita terus ikut cara semak baki pinjaman kereta atau rumah ambank ini.
Ikuti cara di bawah : -


Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank

1. Log in ke ambank online.. link kat sini ------>> https://ambank.amonline.com.my/ 

 akan keluar seperti dalam gambar di atas.

2. Klik dekat First time login


Semak Baki Pinjaman Kereta atau Rumah Ambank

3. Selepas itu klik I Agree.. dan tidak perlu baca semua tnc tu.



4. Sila isi detail anda semua seperti Card/Account Type anda dan Auto Financing, akan appear Account No dan Loan Financing Amount dekat bawah acc. type tadi...

Account no kalau untuk hire purchase, boleh semak dekat account no. yang anda bayar setiap bulan.. Kalau anda bayar guna no. plat kenderaan sekali pun, bila keluar resit, dekat resit  akan tulis sekali no. account.. sila semak untuk kepastian.

Loan amount pula, perlu tulis dengan jelas dan tepat macam yang bank bagi loan amount setiap bulan masa awal-awal anda dapat loan dulu.. Contoh: RM 515 kena masukkan RM515.. bukan RM550..

5. Dah isi segala details, tekan submit..

6. Siap.. Confirmation email akan dihantar ke email yang anda register..

Kemudian, untuk cek baki pinjaman anda, klik bahagian login... Bila sudah login, akan keluar pula interface seperti dibawah.



kemudian, klik dekat my account, view balance & transaction..



Akan keluar details pinjaman anda Dan senang nak detect berapa banyak lagi hutang kita yang tinggal...



Harap membantu!


sumber : http://ayungmerapu.blogspot.com/2015/06/cara-mudah-semak-baki-pinjaman-dengan.html
loading...

Catat Ulasan

1 Ulasan