Recents in Beach

header ads

Cara SEMAK Status Penghantaran Tracking Produk Di Lazada Dengan Mudah


Cara SEMAK Status Penghantaran Tracking Produk Di Lazada Dengan Mudah | Jom selepas membeli barang di lazada, tentu anda tak sabar-sabar menunggu barangnya sampai. Kalau boleh nak sampai hari nie juga. Ehh, sebelum membeli anda perlu baca betul-betul tempoh masa penghantaran barang supaya tidak berlaku salah paham. Dan selepas beli anda kena check status pengahatnaran barang tersebut.Layari : https://www.lazada.com.my/

Klau nak tahu , pihak lazada telah menyediakan laman web khas untuk anda check status penghantaran dan no tracking barang yang anda beli. So tak perlulah anda nak call atau email pihak lazada untuk mengetahui status barang anda. Anda hanya perlu buka laman web status penghantaran untuk mengetahui

JOM SEMAK Status Penghantaran di Lazada

Dibawah nie tiga langkah untuk anda check statu penghantaran di Lazada.

  • Langkah 1: Masuk ke laman web lazada.may.my dan klik pada menu atas iaitu ‘Mengesan Pesanan Saya’ atau ‘Track My Order’. Dan seterusnya klik pada link pesanan anda.
  • Langkah 2: Laman web dibawah akan kelihatan dan menunjukkan barang masih lagi diproses. Anda perlu check semula keesokan hari atau lusa.
  • Langkah 3: Merujuk gambar di bawah, barang telah diserahkan pada pihak courier dan pihak courier dalam proses menghantar ke rumah anda. Link ‘here’ tersebut akan membawa ke laman web pihak courier. Anda boleh lihat perjalanan barang di laman web pihak courier.


Ohh ! Anda juga akan menerima sms dari pihak lazada sekiranya barang tersebut telah diserahkan pada pihak courier. So far saya beli di lazada, barang memang sampai. Cuma ada yang cepat dan ada yang lambat, bergantung pada pihak courier yang digunakan.

Selamat mencuba ! Layari : https://www.lazada.com.my/

Catat Ulasan

0 Ulasan