Rabu, 27 September 2017

Cara SEMAK ASB Online Melalui MyASNB

Cara SEMAK ASB Online Melalui MyASNB | Semakan ASB secara online. Terkini, Amanah Saham Bumiputra (ASB) tidak lagi menggunakan buku akaun untuk tambah pelaburan, keluar duit atau kemaskini. Jadi tiada lagi cetakan rekod transaksi dan juga baki terkini dalam buku akaun yang boleh disemak / rujuk.
Walau bagaimanapun semakan masih lagi boleh dilakukan, iaitu di kaunter dan juga secara online melalui Portal MyASNB. Bukan hanya ASB, malah portal ini memberi akses kepada kesemua produk unit amanah ASNB iaitu ASB, ASB2, ASW 2020, ASM, AS1M, ASD, ASN, ASN2, ASN3 dan ASG.

www.myasnb.com.my/ 

Untuk mengakses perkhidmatan online yang ditawarkan MyASNB, anda hendaklah terlebih dahulu mendaftar sebagai pengguna MyASNB menerusi laman web di atas.

Cara Mendaftar Dengan Portal MyASNB Ikuti langkah-langkah berikut untuk mendaftar akaun MyASNB:

1. Pergi ke mana-mana cawangan atau ejen ASNB.  Kemaskini nombor telefon bimbit dan dapatkan nombor ahli baharu 12 digit. Nombor telefon diperlukan untuk menerima Kod Pengesahan Transaksi (TAC) semasa mendaftar.

2. Pergi ke www.myasnb.com.my/.

3. Skrol ke bawah dan klik pada butang hijau "DAFTAR DI SINI".

4. Ikuti langkah-langkah seperti di arahkan untuk mendaftar. Setelah selesai pendaftaran, kata laluan sementara akan diberikan.

5. Lakukan log masuk kali pertama dengan menggunakan ID Pengguna yang anda daftarkan dan kata laluan sementara. Tukar kata laluan kepada yang baharu.

6. Akhir sekali, log masuk menggunakan kata laluan baharu untuk mula mengakses perkhidmatan-perkhidmatan yang ditawarkan oleh myASNB.


Senarai Perkhidmatan Online MyASNB 

Berikut adalah diantara servis yang ditawarkan oleh portal MyASNB:

- Kedudukan Pegangan Portfolio – memaparkan baki unit berserta nilai terkini bagi pelaburan tunai setiap produk amanah ASNB anda. Buat masa ini, ia tidak termasuk kedudukan pegangan pelaburan melalui sijil dan pelaburan melalui KWSP.

- Rekod Transaksi – memaparkan butiran urusniaga unit amanah ASNB anda yang dilaksanakan melalui Portal MyASNB sepanjang 90 hari yang lalu.

- Status Transaksi – memaparkan status transaksi-transaksi yang dilaksanakan melalui Portal MyASNB sepanjang 90 hari yang lalu.

- Pelaburan Tambahan – melaksanakan pelaburan tambahan bagi tabung-tabung unit amanah ASNB secara atas talian. Kemaskini maklumat peribadi.

Semoga maklumat mengenai cara menyemak transaksi dan baki akaun bagi produk-produk Amanah Saham Nasional Berhad (ASNB) berguna buat para pembaca.
loading...
Previous Post
Next Post

post written by:

1 ulasan:

 1. BERITA BAIK!!!

  Nama saya Kezia Arjuna, saya ingin menggunakan media ini untuk mengingatkan semua pencari pinjaman supaya berhati-hati, kerana terdapat penipuan di mana-mana, mereka akan menghantar dokumen perjanjian palsu kepada anda dan mereka akan mengatakan tidak ada bayaran pendahuluan, tetapi mereka adalah Idle orang, kerana mereka akan meminta pembayaran yuran lesen dan yuran pemindahan, jadi berhati-hati dengan Syarikat Pinjaman yang palsu.

  Beberapa bulan yang lalu saya terkejut dari segi kewangan dan terdesak, saya tertipu oleh beberapa pemberi pinjaman dalam talian. Saya hampir kehilangan harapan sehingga Tuhan menggunakan kawan saya yang merujuk saya kepada pemberi pinjaman yang sangat handal bernama Puan Kathleen, yang meminjamkan pinjaman tanpa jaminan sebesar Rp. 900,000,000 (900 juta) dalam masa kurang daripada 24 jam tanpa tekanan atau tekanan dan kadar faedah hanya 2%.

  Saya sangat terkejut apabila saya memeriksa baki akaun bank saya dan mendapati bahawa jumlah yang saya gunakan telah dihantar terus ke akaun bank saya tanpa berlengah-lengah.

  Kerana saya berjanji bahawa saya akan berkongsi berita baik, jadi orang boleh mendapatkan pinjaman dengan mudah tanpa tekanan. Jadi, jika anda memerlukan sebarang pinjaman, sila hubungi ibu yang baik melalui e-mel sebenar: kathleenloancompany1@gmail.com dan WhatsApp Only: {+12093480782}. Dengan rahmat Tuhan, dia tidak akan pernah mengecewakan anda dalam mendapatkan pinjaman jika anda mematuhi perintahnya.

  Anda juga boleh menghubungi saya di email saya: keziaarjuna@gmail.com dan Bulan yang memperkenalkan dan memberitahu saya mengenai Puan Kathleen, dia juga mendapat pinjaman baru dari Cik Kathleen. Sekarang apa yang saya akan lakukan adalah cuba untuk memenuhi bayaran pinjaman saya yang saya hantar terus ke akaun mereka setiap bulan.

  Satu perkataan cukup untuk orang bijak.

  BalasPadam