Selasa, 22 Ogos 2017

Cara SEMAK Bil Astro Melalui SMS dan Online

Cara SEMAK Bil Astro Melalui SMSPening nak semak bil astro tak tahu, surat pun lambat sampai, tiba-tiba jer astro sudah potong. Usah pening kini astro sudah menyediakan 2 cara semak bil terkini yang sangat mudah dan sistematik. Tidak perlu tunggu surat bil dari astro sampai rumah, tidak perlu tunggu astro dipotong baru sibuk nak bayar, semaklah dengan 2 cara ini iaitu melalui SMS dan Online.



Mudahkan dan tak perlu pening-pening lagi. Pastinya ini lebih mudah dan senang bagi individu yang jarang berada di rumah yang ingin menyemak status astro terkini serta tidak perlu beratur panjang di kaunter untuk membuat pembayaran bil Astro.

artikel berkiatan : 

Semak Nama Blacklist Bank ( CTOS ) Secara Online dan SMS


Cara SEMAK Bil Astro Melalui SMS dan Online


Semakan boleh dibuat dengan menggunakan hujung jari sahaja, mudahkan?? Langkah-langkah untuk semak bil Astro adalah seperti berikut :
Cara Semak Bil Astro Secara SMS dan Online
1- Semak Secara SMS : 
a) Semakan secara SMS dengan menggunakan no akaun Astro anda
ASTRO (jarak) BAL (jarak) AC (jarak) AC NO dan hantarkan ke 33310
Contoh : ASTRO BAL AC 870102035556
b) Semakan secara SMS dengan menggunakan no IC pemilik akaun astro tersebut
ASTRO (jarak) BAL (jarak) AC (jarak) IC NO dan hantarkan ke 33310
Contoh : ASTRO BAL AC 921806806112
2- Semak Secara Online : Anda perlu mendaftar di laman web rasmi Astro iaitu https://www.astro.com.my/ atau KLIK SINI.
*Pilihan paparan bil akan diberikan kepada anda sama ada anda boleh menyemak terus ke laman web Astro ataupun paparan bil dalam bentuk PDF menerusi email anda.
Tiada alasan lagi untuk anda cakap sibuk dan tidak ada masa untuk semak bil astro, sangat mudah dengan hanya perlu semak melalui dua cara iaitu sms atau online, pilihan di tangan anda. Selamat membayar bil astro. 

Previous Post
Next Post

post written by:

5 ulasan:

  1. Wahhhh bagus artikel ni..baru sedar sekarang leh semak bil astro online jer..

    BalasPadam
  2. kan senang tak payah pening2..

    singgah sini.. ohbuasir.blogspot.com khas untuk buasir

    BalasPadam
  3. Wahhh memang berinfomasi. Thanks di atas perkongsian anda

    BalasPadam
  4. Nak bercakap dgn operetor amat kita tahu.dua bayar rm150 hari potong.nak status susah sgt,apa keja dan cas rm 20 itu aje kejanya.

    BalasPadam
  5. ermmm asterok memg terok..die berlagak sebab die pegang saham n siaran sekarang ni..cuba ada persaingan y sihat..tergugak diorg

    BalasPadam